Herontwikkeling voormalige Welkooplocatie Raalte

Woningen en appartementen op voormalige Welkoop locatie

De herontwikkeling van de voormalige Welkoop locatie gaat van start.  Het plan dat Silo47 heet, wordt ontwikkeld door projectontwikkelaar Carbo Property B.V. Er komen 16 grondgebonden woningen en 11 appartementen. Wethouder Wout Wagenmans: ‘Ik ben blij dat nu begonnen wordt met de herontwikkeling van deze prachtige locatie. Een mooie variëteit aan woningen en appartementen op een aantrekkelijke locatie vlakbij het centrum van Raalte’.  

Afgelopen periode zijn de saneringswerkzaamheden afgerond en is begonnen met de realisatie van de eerste funderingen Op maandag 6 juni om 16.00 uur verricht wethouder Wagenmans de openingshandeling voor de start van de bouw van de Silo47 locatie, Kanaalstraat OZ.

luchtfoto 17-02-2016

Silo47, een mooie plek, centraal gelegen aan de rand van het centrum van Raalte, aan het Overijssels Kanaal. De 16 koopwoningen worden in diverse bouwblokken gebouwd, één vrijstaande woning, 12 twee-onder-één-kapwoningen en 3 rijwoningen. Het appartementencomplex is ook voor de verkoop bedoeld en bestaat uit 4 woonlagen met 9 appartementen, 2 penthouses en parkeerplaatsen in het souterrain. Gelet op de ligging nabij het centrum en in een woonservicezone, vormen de nultreden woningen een aanvulling op het aanbod van woningen dat geschikt is voor mensen met een zorgvraag.

1 garage 1 voorkant tweekapper links 0000 driekapper

Bebouwing langs Overijssels Kanaal

In de structuurvisie Raalte 2025+ ’De kracht van de kernen’ wordt herontwikkeling van vrijkomende bedrijfs- en detailhandelslocaties in het dorp naar woningbouw belangrijk gevonden. Dit zorgt voor een verdere versterking van de Raalter kern.

Planning

Als eerste worden de grondgebonden woningen gerealiseerd, waarna ook gestart wordt met het appartementencomplex. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners medio december 2016 de sleutel van de nieuwe woningen in ontvangst nemen.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk