75 jaar vrijheid

Voorbereidingen in volle gang
75 jaar vrijheid. Dat vieren we samen!

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. We herdenken het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog en vieren dat we sindsdien in vrijheid leven. De gemeente Raalte is tussen 9 april en 12 april 1945 bevrijd. Herdenken en vieren doen we hier samen. Er wordt van alles georganiseerd in de dorpen. De voorbereidingen zijn in volle gang. 

Zo organiseren initiatiefnemers uit Raalte een vrijheidsconcert in het centrum en halen lopers van AV Salland het bevrijdingsvuur op uit Normandië. Keep Them Rolling komt naar Mariënheem en de Overijsselse Vrijheidstour naar Heino. Daarnaast zijn er verschillende exposities, voorstellingen, wandel- en fietstochten en vrijheidsfeesten in voorbereiding. Ook komt een deel van het kunstwerk ‘Levenslicht’ van Daan Roosegaarde naar Raalte.

Contact
Wilt u ook wat organiseren rondom 75 jaar vrijheid? Of wilt u in contact komen met een van de initiatieven? Kijk dan op http://raalte.nl/75jaarvrijheid. Samen zorgen we ervoor dat het een onvergetelijk jaar wordt. Op http://overijsselviertvrijheid.nl vindt u een overzicht van alle activiteiten in Overijssel.

Vrijheid
Vrijheid is een groot goed waar we zuinig op moeten zijn. We zijn samen verantwoordelijk om vrijheid door te geven. In 2020 vieren we alle vormen van vrijheid. We vieren dat iedereen een eigen mening mag hebben, je verliefd mag worden op wie je wilt en dat het niet uit maakt welke achtergrond je hebt. We besteden hier volgend jaar op verschillende momenten extra aandacht aan. In de gemeente Raalte mag iedereen zichzelf zijn!

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk