Afschaffen betaald parkeren Raalte

Vanaf 3 april nieuwe situatie parkeren

Gisteren heeft de gemeenteraad besloten het betaald parkeren per maandag 3 april 2017 in Raalte af te schaffen. Wethouder Jacques van Loevezijn is verheugd dat in goede samenspraak met het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) tot een gezamenlijke oplossing is gekomen voor het afschaffen van het betaald parkeren in Raalte. In de nieuwe situatie wordt het parkeren gereguleerd met blauwe zones. Daarnaast worden vrije parkeerplekken gecreëerd voor langparkeerders. Door het afschaffen van het betaald parkeren verandert ook de situatie voor houders van een parkeervergunning.

Aan het voorstel voor de blauwe zones en de regeling voor het verstrekken van ontheffingen wordt nu nog de laatste hand gelegd. Het gaat dan om de verkeersbesluiten die genomen moeten worden en de nieuwe regeling voor parkeerontheffingen (voorheen parkeervergunningen).

Inloopbijeenkomst woensdag 18 januari

Op woensdag 18 januari 2017 organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst van 16.30 tot 19.30 uur in het gemeentehuis (ingang raadzaal). Op de inloopbijeenkomst is er informatie over de indeling van de blauwe zones en de wijze waarop in de nieuwe situatie ontheffingen verleend gaan worden.. De bijeenkomst is bedoeld om  persoonlijk antwoord te geven. Er is geen algemene presentatie en belangstellenden kunnen komen en gaan wanneer het hun uitkomt. Ook is er de mogelijkheid om een reactie te geven op het plan.

Vervolg

Midden januari neemt het college een besluit voor de nieuwe parkeersituatie. Daarna volgt de reactietermijn. De plannen zijn vanaf woensdag 18 januari 2017 te raadplegen op de site van de gemeente Raalte.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk