Afscheid wethouders GemeenteBelangen

Als Gemeente belangen hebben we gisteren officieel afscheid genomen van twee gezicht bepalende wethouders van onze partij binnen het lokale bestuur van Raalte. Na eerst vele jaren GemeenteBelangen in de gemeenteraad van Raalte te hebben vertegenwoordigd zijn Frank Niens 8 jaar en Wout Wagenmans 12 jaar wethouder geweest.

In die tijd is GemeenteBelangen gegroeid tot de grootste partij van Raalte en dat zijn we nog steeds. We zijn uitgeroepen tot best bestuurde gemeente en koning en koningin zijn meermaals op bezoek geweest. Er is een nieuwe bestuurscultuur ontstaan in Raalte. We gaan het samen doen. Samen met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Luisteren naar elkaar en samen gedragen beleid maken. Zo hebben we Raalte de afgelopen jaren op de kaart gezet en daar hebben jullie ook een grote bijdrage aan geleverd.

Jullie hadden ieder je eigen stijl van besturen. Wout veel meer aanwezig en met alles en iedereen in gesprek om zijn doelen te bereiken. Niet bang om zijn nek uit te steken. Je durfde de confrontatie aan met de inwoners en de raad. Dat ging soms stevig en daarbij liep je ook wel eens een kleerscheur op. Maar altijd met als doel het beste voor Raalte en haar inwoners te bereiken. Frank je was rustiger en bedachtzamer maar daardoor ook verbindend en dat werd zowel door Raad als organisatie zeer gewaardeerd. Je was een wethouder die zijn zaken op orde had en wist waar hij mee bezig was. In 8 jaar tijd heb je Raalte zowel financieel als duurzaamheid op de kaart gezet. Met de RES liggen we op koers en  elk dorp heeft inmiddels een energie en voedsel coöperatie. De jaarrekening van dit jaar klonk als een klok.

In de jaren dat GemeenteBelangen deel heeft uitgemaakt van het college is er veel bereikt We hebben van hoofpijn dossier de Zegge een bloeiend industrie terrein gemaakt en er is weer ruimte voor lokale ondernemers in Heino en Heeten. We hebben woningbouw ontwikkeld in Heino en Luttenberg samen met onze inwoners. We hebben een omgevingsvisie gemaakt samen met 115 inwoners. Alle dorpen hebben een MFA gekregen en een aantal dorpen gaan een nieuwe basisschool bouwen. De rood voor rood regeling hebben we uitgebreid met erven in beweging, sloopbank en schuur voor schuur. We hebben er alles aangedaan om bestaande ondernemers aan vergunningen  te helpen om hun bedrijf duurzamer en toekomst bestendig te maken. We zijn bestuurlijk geklommen van gouden eikel naar best bestuurde gemeente.

Frank we snappen dat je afscheid neemt met een dubbel gevoel. We hadden nog graag vier jaar lang van je kennis en ervaring gebruik gemaakt als wethouder maar dit is helaas anders beslist. Je blijft voorlopig nog deel uitmaken van de raad en we wensen je heel veel succes bij het vinden van een nieuwe uitgaging. Wout jij hebt nu tijd en ruimte om andere dingen te doen. Mensen die jou kennen zullen zeggen moet nog maar zien of dat lukt. Je vrouw Gerda zei donderdagavond nog twijfel of het me lukt hem meer thuis te houden. Maar we horen je de laatste tijd toch steeds meer vertellen over hoe gezellig en leuk het is met je kleinkinderen. Dus wie weet. Wout en Frank we zijn jullie als partij heel veel dank verschuldigd voor alles wat jullie voor onze partij en Raalte bestuurlijk hebben gedaan en bereikt. Heel veel dank en hopelijk een mooie en gelukkige toekomst.

Namens de fractie, de steunfractie en leden van GemeenteBelangen Raalte

Jan Schokker

Interessant? Deel het direct met uw netwerk