Alle partijen aan tafel voor programma op hoofdlijnen

Woensdag 7 april rondde Johan Kiekebosch de informatieronde af. Wout Wagenmans is tevreden met de uitkomst. “Het blijkt dat elke partij kansen ziet om met Gemeentebelangen samen te werken. Dat is belangrijk. De komende vier jaar komt er nog heel wat op ons af.”

Gemeentebelangen heeft er voor gekozen om de komende formatie twee trajecten te volgen. Traject één is het verkennen van de mogelijkheden voor een college van Gemeentebelangen, CDA en VVD. Wat betreft een programma op hoofdlijnen wil Gemeentebelangen een zo breed mogelijk draagvlak in de raad. Daarom wil Gemeentebelangen in het tweede traject alle partijen betrekken bij het opstellen van dit programma. Gemeentebelangen heeft Johan Kiekebosch gevraagd de rol van formateur op zich te nemen.

Uitgangspunt voor beide trajecten is een bezuiniging van ruim 3 miljoen. Gemeentebelangen heeft geconstateerd dat dit voor alle partijen een geaccepteerd politiek feit is. Hoe die ruim drie miljoen bezuinigingen gerealiseerd worden, moet in de gesprekken duidelijk worden. s in de programmabesprekingen inbrengen.

De komende week kunnen alle partijen zich voorbereiden. Na Pasen starten de gesprekken.

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk