Avond btw-vrijstelling sportverenigingen

Op donderdagavond 4 oktober organiseert de gemeente Raalte samen met Sportbedrijf Raalte een informatieavond over de nieuwe btw-vrijstelling voor sportverenigingen.  De avond is bedoeld voor sportverenigingen, sportstichtingen en sportaccommodaties.

Per 1 januari 2019 wordt de btw-vrijstelling voor Sport verruimd. De term “verruiming” is verwarrend. De verruiming houdt namelijk in dat voor gemeenten en amateursportorganisaties het recht op aftrek van btw vervalt. De wetswijziging is een rechtstreeks gevolg van Europese regelgeving. Daarom laat de rijksoverheid de extra belastingopbrengsten van 241 miljoen weer terugvloeien naar de gemeenten en de amateursportorganisaties. Voor de amateurorganisaties gaat dit via een nieuwe subsidieregeling.

Tijdens de informatieavond krijgen sportverenigingen informatie over deze nieuwe regeling. Onder leiding van Martijn Thalen, btw-specialist bij Caraad Belastingadviseurs, wordt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk de uitwerking van de btw-vrijstelling sport op de sportverenigingen, -stichtingen en accommodaties uitgelegd.

 

De avond vindt plaats op donderdagavond 4 oktober in het gemeentehuis Raalte. Het programma start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt tot 21.30. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van het Sportbedrijf Raalte: www.sportbedrijfraalte.nl/btw-vrijstelling-sport

Interessant? Deel het direct met uw netwerk