Beantwoording vragen openbare toiletten in het centrum van Raalte

GemeenteBelangen heeft recent vragen gesteld aan het college van B&W over openbare toiletten in het centrum van Raalte. Gezien de centrumvisie is dit ook door verschillende inwoners bij ons onder de aandacht gebracht.

GemeenteBelangen maakt zich op dit moment zorgen over de huidige situatie waarin we leven met het coronavirus. De winkels zijn gesloten of op afspraak te bezoeken. De horeca en het Kulturhus moeten nog gesloten blijven. Bewoners en bezoekers in Raalte die graag gebruik willen maken van een toilet, konden daar altijd terecht. Op dit moment is dat niet mogelijk. Wij begrijpen ook dat de ondernemers in het centrum het niet prettig vinden om in deze tijd iedereen van het toilet te laten gebruik maken. Hierdoor kunnen er voor de toekomst problemen ontstaan.

Het college van B&W geeft aan dat er, naar aanleiding van eerder gestelde vragen, overleg is geweest met de Raalter Ondernemers Vereniging. Er zijn afspraken gemaakt met verschillende ondernemers om toiletten open te stellen in Raalte centrum. Welke dit zijn zal op den duur kenbaar gemaakt worden door het plaatsen van stickers op de toegangsdeur van diverse winkels.

Gezien de gedwongen sluiting van de horeca en het winkelen op afspraak, wordt het openbaar toilet aan de Domineeskamp opengesteld met ingang van maandag 6 april 2021, van maandag t/m zaterdag.

GemeenteBelangen is blij met de actie die het college van B&W op korte termijn heeft ondernomen en hoopt dat dit een aandachtspunt blijft binnen de realisatie van het nieuwe centrum van Raalte.

De beantwoording is hieronder te lezen:

Interessant? Deel het direct met uw netwerk