Bekendmaking nominaties Goudhaentje 2016

Sallandglas, Vrienden van de Tippe en de Avondschool genomineerd voor Goudhaentje 2016

Het vernieuwde Goudhaentje leeft! Veel inwoners hebben initiatieven vanuit alle kernen ingestuurd voor nominatie. Mooie inwonersinitiatieven vanuit alle thema’s. Uit al deze inzendingen heeft de jury van het Goudhaentje 2016 drie initiatieven genomineerd. In willekeurige volgorde zijn de genomineerden: Sallandglas, Vrienden van de Tippe en de Avondschool. Op de nieuwjaarsreceptie op donderdag 5 januari 2017 maakt burgemeester Martijn Dadema bekend wie van de drie genomineerden het Goudhaentje 2016 gewonnen heeft.

Sallandglas, een mooi initiatief om het buitengebied te voorzien van snel internet. Een basisbehoefte voor een plattelandsgemeente waar met veel enthousiasme door veel vrijwilligers aan gewerkt is. Met een enorme inzet en doorzettingsvermogen heeft Sallandglas ervoor gezorgd dat snel internet in het buitengebied gerealiseerd wordt.

Stichting Vrienden van de Tippe is een prachtig voorbeeld van inwonersparticipatie bij een terugtredende overheid. Zij hebben in korte tijd veel vrijwilligers aan zich gebonden en hebben daarmee veel taken van het Sportbedrijf Raalte overgenomen op bijv. het gebied van kassa, kiosk en groenonderhoud. Ze zijn daarmee een inspiratie voor Heino en ook voor omliggende dorpen.

Avondschool is een mooi initiatief om ook minder kanshebbenden en kwetsbare inwoners de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen. Hiermee kunnen zij beter integreren en participeren in de samenleving. De avondschool is er voor alle inwoners van Raalte. Niet alleen voor mensen met een migratieachtergrond, maar juist voor iedere Raaltenaar.

De jury

De jury bestaat uit:

Martijn Dadema            –           Voorzitter jury Goudhaentje

Herman Strijtveen         –           Winnaar Goudhaentje 2015 met MFA De Belte

Harry van Kampen        –           Raadslid SP

Tineke Jansen               –           Bestuurslid Plaatselijk Belang Lierderholthuis

Renate Grefelman         –           Voorzitter Plaatselijk Belang Luttenberg

Interessant? Deel het direct met uw netwerk