Bijeenkomst mantelzorgers in Raalte

Uitnodiging voor alle mantelzorgers in de gemeente Raalte!

De gemeente Raalte waardeert mantelzorgers enorm. De zorg van de ene mens voor een ander is heel mooi en zonder mantelzorgers kunnen we niet. Mantelzorgers vinden het zelf waarschijnlijk vanzelfsprekend om voor hun partner, vader, moeder of goede vriend(in) te zorgen. Het is gewoon fijn om er voor de ander te zijn. Maar zonder hun inzet zou onze samenleving er heel anders uit zien!

In Raalte zijn diverse mogelijkheden om mantelzorgers een steuntje in de rug te geven. Zeker als de zorg te zwaar wordt, is daar behoefte aan. Niet alle mantelzorgers vragen hulp en maken gebruik van de ondersteuning die er is. Misschien zijn de mogelijkheden niet voldoende bekend, sluit het niet voldoende aan op de behoefte of zijn er nog andere belemmeringen om hier gebruik van te maken. Misschien beseffen sommige mensen zelf niet eens, dat ze een mantelzorger zijn.

Bijeenkomst 25 mei

De gemeente Raalte organiseert een bijeenkomst op 25 mei om te kijken hoe zij mantelzorgers het beste kan ondersteunen en om een antwoord te krijgen op de volgende vragen:

  • Op welke manier kunnen wij de zorgtaken verlichten of makkelijker maken?
  • Hoe kunnen wij mantelzorgers het beste informeren?
  • Hoe kunnen we hen waarderen?

De gemeente nodigt alle mantelzorgers uit om hierover mee te denken.

Programma 25 mei

Alle mantelzorgers zijn welkom vanaf 16.45 uur op het gemeentehuis in Raalte (Zwolsestraat 16). De koffie/thee met iets lekkers staat dan klaar. Om 17.00 uur start het programma en om 20.00 uur is de afsluiting. Tijdens de bijeenkomt krijgen de aanwezigen soep en broodjes. 

Aanmelden en meer informatie

Mantelzorgers kunnen zich tot 17 mei aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar melanie.kleinlugtenbeld@raalte.nl. Met vragen kunnen zij contact opnemen met Jacqueline van Schoonhoven of Melanie Kleinlugtenbeld via 0572-347799.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk