Bijeenkomst vrijwilligerswerkbeleid

Raalte vraagt vrijwilligers in de zorg: wat zijn jouw ervaringen?

Dat onze regio voor een groot deel draait op vrijwilligers, staat als een paal boven water. Daarom zet de gemeente Raalte al jaren actief in op het ondersteunen van het vrijwilligerswerk. Maar waar hebben vrijwilligers nu behoefte aan? Wat zijn hun ervaringen en misschien wel ideeën? Om dit te weten te komen organiseert de gemeente Raalte een bijeenkomst allereerst voor vrijwilligers in de zorg, welzijn en participatie op 3 oktober. Ook professionals die met deze vrijwilligers werken worden van harte uitgenodigd.

Hoe ondersteunt de gemeente Raalte vrijwilligerswerk?

De huidige ondersteuning van de gemeente Raalte bestaat uit allerlei activiteiten. Dit vindt bijvoorbeeld plaats in de vorm van waardering voor vrijwilligerswerk door vrijwilligersavonden te organiseren. Of door te bemiddelen en vraag en aanbod in vrijwilligerswerk aan elkaar te verbinden. Maar denk bijvoorbeeld ook aan hulp bij het aanvragen van subsidie, het organiseren van vrijwilligersverzekering of scholing voor vrijwilligers. Wij proberen mogelijk te maken waar behoefte aan is.

Vrijwilligers in de zorg

Ben jij vrijwilliger in de zorg? Lever jij als vrijwilliger een bijdrage aan het welzijn van bijvoorbeeld een oudere of iemand met een beperking? Of ondersteun jij vluchtelingen in het inden van een plek in de gemeente Raalte? Kortom draag jij een vrijwillig steentje bij zodat mensen mee kunnen doen in de maatschappij? Dan zien we je graag op 3 oktober bij Zwakenberg aan de Schoolstraat 11 in Raalte. De avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur.

Aanmelden

Meld je aan via het e-mailadres vrijwilligers@raalte.nl of telefonisch via 0572 347 799.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk