Bijeenkomsten omgevingswet

Raalte gaat met omgevingsspel aan de slag met nieuwe omgevingswet

De gemeente Raalte organiseert drie avonden over de omgevingswet. Door middel van een spel komen inwoners en andere betrokkenen op een interactieve manier meer te weten over deze wet. De omgevingswet vervangt namelijk een heel scala aan wetten en regels over de leefomgeving. Doel is dat het samen inrichten van de leefomgeving door inwoners, bedrijven en de overheid nog beter gaat verlopen.

Waarom een omgevingswet?

Landelijk, regionaal én lokaal zijn er heel veel verschillende wetten en regels, die allemaal gaan over onze leefomgeving. Dit zorgt nog vaak voor verwarring. Deze verschillende wetten worden vervangen door de nieuwe omgevingswet. Onder de omgevingswet is er straks één omgevingsplan in plaats van verschillende bestemmingsplannen, één samenhangende visie in plaats van tegenstrijdige beleidsplannen en minder maar duidelijkere regels. De omgevingswet regelt hoe inwoners, bedrijven en gemeente de leefomgeving samen inrichten. Dit maakt dat we samen moeten bepalen wat we belangrijk vinden en welke regels we nodig vinden.

Bijeenkomsten

Iedereen die geïnteresseerd is in deze nieuwe wet en de gevolgen daarvan voor verschillende partijen en initiatieven is van harte welkom op een van de bijeenkomsten in het najaar. We gaan tijdens de bijeenkomst niet alleen vertellen over, maar ook samen aan de slag met de wet. Hoe doen we dat? Tijdens elke avond wordt een ‘omgevingsspel’ gespeeld met casussen. Iedereen krijgt een eigen rol en werkt vanuit die rol mee aan de casus. Zo wordt door te doen snel duidelijk waar de omgevingswet over gaat en wat er nodig is om in de toekomst samen de leefomgeving vorm te geven.

Wanneer?
De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Donderdag 14 sept. 19.00 tot 21.00 uur Dorpshuus Heino
  • Donderdag 19 okt. 19.00 tot 21.00 uur Elckerlyc Luttenberg
  • Dinsdag 28 nov. 19.00 tot 21.00 uur Trefpunt Heeten

Aanmelden
Meld je via raalte.nl/omgevingswet aan voor één van de drie bijeenkomsten.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk