Bomenlaan Zwolsestraat Raalte

Gemeente start met versterken bomenlaan Zwolsestraat

Binnenkort start de gemeente met de voorbereidingen voor het versterken van de  Zwolsestraat als bomenlaan in Raalte. Het gaat om het deel van de Zwolsestraat vanaf de rotonde bij de Ceintuurbaan tot aan de Sportlaan. Deze werkzaamheden vinden plaats binnen het kader van de herinrichting van dit deel van de Zwolsestraat en de ontwikkeling van het Nieuw Tijenraan.

Een aantal bomen wordt vervangen door nieuwe exemplaren. Dit gaat om bomen die niet passend zijn binnen deze laanstructuur en bomen die binnen enkele jaren onveilig worden. Ook worden enkele relatief jonge bomen vervangen die geen goede kroon meer kunnen ontwikkelen. Een waardevolle eik kan behouden blijven doordat de nieuw te realiseren uitrit naar het terrein van het nieuwe Tijenraan is verschoven. In plaats van de kap van deze eik verdwijnt een jongere, minder waardevolle boom. De aanvraag voor de omgevingsvergunning voor kap en herplant van de bomen wordt binnenkort gepubliceerd. Deze aanvraag omvat de kap en herplant van in totaal 9 vergunning plichtige bomen.

Met al deze werkzaamheden werkt de gemeente toe naar een beeld van een zo veel mogelijk aaneengesloten en herkenbare bomenlaan.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk