Burgemeester sluit woning in Raalte

Burgemeester sluit woning in Raalte na drugsvondst

Burgemeester Martijn Dadema heeft dinsdag 7 juli 2015 een sluitingsbevel getekend voor de woning op het adres Stationsstraat 36a in Raalte. De woning is voor drie maanden gesloten in verband met een handelshoeveelheid softdrugs die daar is aangetroffen door de politie. De betreffende bewoner heeft in oktober 2014 al een waarschuwing gehad voor het in het bezit hebben van een handelshoeveelheid drugs.

Softdrugs worden binnen onze maatschappij onder geen enkele voorwaarde getolereerd en binnen de gemeente Raalte wordt hiertegen hard opgetreden. In dit geval is gekozen voor een sluitingstermijn van drie maanden om zo voor de omgeving een periode van rust te garanderen en de bekendheid van de woning als plaats waar verdovende middelen kunnen worden verkregen te doorbreken. Daarnaast biedt deze periode voor de eigenaar van de woning voldoende tijd om eigen maatregelen te nemen.

De overlast die veroorzaakt wordt door handel en het gebruik van verdovende middelen vormt een probleem. Daar waar in of vanuit panden gedeald en/of gebruikt wordt, vrezen omwonenden voor hun veiligheid. De gemeente Raalte is er alles aangelegen een aantrekkelijk woon- en vestigingsklimaat terug te brengen in deze buurt. Situaties zoals die zich in en rondom de Stationsstraat 36a hebben voorgedaan, vormen een ernstige inbreuk op de openbare orde en veroorzaken zo een onveilige en onprettige leefomgeving waarmee omwonenden niet langer geconfronteerd mogen worden.

Toen op 7 juli 2015 tijdens het onderzoek door de politie softdrugs werden aangetroffen, heeft de burgemeester besloten de woning voor drie maanden te sluiten. Gedurende deze tijd mag niemand de woning betreden. Het sluitingsbevel is op de woning aangebracht, de sloten van de woning zijn vervangen. De bewoner keert niet  terug naar deze woning.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk