Carmeldebat in raadzaal gemeente

Carmel

Leerlingen Carmel College debatteren in raadzaal

In de week vóór de herfstvakantie, op donderdag 15 oktober en vrijdag 16 oktober 2015 vindt het Debatproject 4 vwo van het Carmel College Salland plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Daarbij oefenen de leerlingen twee debatvormen: het Lagerhuis en een Raadsdebat. Het Raadsdebat onder leiding van burgemeester Martijn Dadema is op vrijdag 16 oktober in de raadzaal van 12.30 tot 15.00 uur.

Het debat

Op donderdag 15 oktober krijgen de leerlingen een workshop van burgemeester Martijn Dadema en bereiden de leerlingen het Lagerhuisdebat voor. Dit Lagerhuisdebat wordt ’s middags in competitievorm gehouden. Op vrijdagochtend gaan de leerlingen na het tweede lesuur naar het gemeentehuis om daar een raadsdebat voor te bereiden. De leerlingen gaan met elkaar het debat aan in de raadzaal. Burgemeester Martijn Dadema zit het debat voor. De leerlingen worden voor dit debat ingedeeld in politieke fracties en daarbij ondersteund door docenten, raadsleden en vertegenwoordigers van de jongeren-afdelingen van politieke partijen.

Er staan vier stellingen centraal tijdens het debat. Het beleid van de gemeente is onder meer gericht op het betrekken van jongeren bij lokale activiteiten van allerlei instellingen en bij de politiek zelf. Iedereen kan meetwitteren via #debatcarmel.

Het project

De leerlingen oefenen in dit project hun onderzoeksvaardigheden door het beantwoorden van documentatievragen bij debatstellingen. Daarmee bouwen ze een argumentatie op. In de debatten oefenen zij presentatievaardigheden en leren zij zich te verplaatsen in standpunten van anderen.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk