Collectieve zorgverzekering 2022

Een voordelige zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen een zorgverzekering afsluiten via de gemeente. Deze zorgverzekering biedt de gemeente aan in samenwerking met Salland Verzekeringen. De verzekering geeft een uitgebreide dekking tegen een voordelig tarief.

De gemeente Raalte biedt samen met Salland Zorgverzekeringen een collectieve zorgverzekering aan. De gemeente betaalt een deel van de zorgverzekering en bewoners profiteren van een uitgebreid pakket aan vergoedingen. Hierdoor hoopt Raalte dat inwoners met een laag inkomen (tot 110% van de bijstandsnorm) een goede zorgverzekering afsluiten.

Wethouder Gerria Toeter legt uit:

“We willen niet dat onze inwoners zorg gaan mijden, omdat de kosten te hoog worden. Door deze collectieve zorgverzekering aan te bieden, willen we iedereen aansporen om een goede verzekering af te sluiten.”

Aanmelden

Aanmelden voor de verzekering van de gemeente kan via www.gezondverzekerd.nl. Na de aanmelding kan Salland de huidige zorgverzekering voor u opzeggen. Dit moet uiterlijk 31 december 2021 gebeuren en het liefst voor 15 december 2021. De nieuwe zorgverzekering gaat dan in op 1 januari 2021.

Vragen

Heb je vragen? Bijvoorbeeld over het pakket en de vergoedingen? Neem dan contact op met de klantenservice van Salland Zorgverzekeringen via telefoonnummer 0570 – 68 74 90.

Hulp bij overstappen

Voor hulp bij het overstappen heeft Humanitas op dinsdag 7 en 14 december speciale overstapdagen georganiseerd. Inwoners van de gemeente Raalte kunnen een afspraak maken met Humanitas via het telefoonnummer  06 53248999 of per mail via ta.Raalte@humanitas.nl.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk