Coronavirus

Op 27 februari is in Nederland de eerste besmetting van het nieuwe coronavirus geconstateerd. Op 12 maart is voor het eerst bij een inwoner van de gemeente Raalte een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Om de verdere verspreiding van het virus in te dammen zijn er door het Kabinet verregaande maatregelen ingevoerd. Maatregelen die stevig ingrijpen in ons dagelijks leven. Zo geldt er onder andere tot 1 juni een verbod op evenementen, bijeenkomsten en groepsvorming. Dit betekent voor Raalte dat bijvoorbeeld de evenementen rond 75 jaar vrijheid en Ribs & Blues geen doorgang kunnen vinden. De gemeente Raalte volgt deze landelijke maatregelen en roept iedereen in de gemeente op om dit ook te doen. GemeenteBelangen staat hier uiteraard voor de volle 100% achter.

Wilt u meer informatie over de ingevoerde maatregelen?

Alle maatregelen kunt u nalezen op de website van de Rijksoverheid. Specifieke informatie omtrent het coronavirus dat betrekking heeft op onze gemeente vindt u op de website van de gemeente Raalte.

Daarnaast is het gemeentehuis zowel digitaal als telefonisch bereikbaar voor inwoners en ondernemers. Alle afdelingen blijven bezet om zo goed als mogelijk te kunnen helpen of om door te verwijzen daar de desbetreffende instanties.

Ook wijzen we u graag op “beleef Raalte”. Dit is een nieuw initiatief van de ROV-ondernemers in het centrum van Raalte om lokale inkopen te stimuleren in deze onzekere periode.

Heeft u vragen over wat de maatregelen voor u betekenen?

GemeenteBelangen begrijpt dat de afwegingen die nu gemaakt worden niet gemakkelijk zijn. Daarom houden we een vinger aan de pols wat betreft de maatregelen die gelden voor ondernemers en inwoners in onze gemeente. We snappen ook dat u ondanks deze informatie wellicht met vragen achterblijft over de genomen maatregelen. We hebben immers met een onzekere situatie te maken waarin de veranderingen elkaar in hoog tempo opvolgen. Op veel van deze vragen zal GemeenteBelangen momenteel het antwoord niet hebben. Maar we gaan graag met u in gesprek. Wellicht dat wij er gezamenlijk aan bij kunnen dragen om u op weg te helpen.

Neem hiervoor contact op met Jan Schokker:

Telefoonnummer: 06 12166066

E-mailadres: janschokker@gbraalte.net

Wat kunt u zelf doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

Tot slot herhalen wij nogmaals de adviezen van het RIVM wat u zelf kunt doen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar

Veel sterkte de komende tijd.

Zorg goed voor elkaar!

GemeenteBelangen

Interessant? Deel het direct met uw netwerk