Cursus AVG voor verenigingen

Cursusavond Privacywet voor verenigingen en stichtingen

Op 25 mei 2018 wordt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. In deze nieuwe privacywet staat dat organisaties precies moeten bijhouden welke gegevens ze verzamelen, waarom ze dat doen en hoe lang. Ook de verenigingen en stichtingen in Raalte registreren persoonsgegevens voor bijvoorbeeld de ledenadministratie. Daarom moeten zij actie ondernemen om klaar te zijn voor deze wet.

Gratis cursus

De gemeente Raalte organiseert samen met de Raalter Uitdaging een kenniskaravaan over de AVG. Tijdens deze bijeenkomst worden verenigingen en stichtingen bijgepraat over de AVG. Na afloop van de avond weet je wat je als vereniging of stichting moet doen en wat je geregeld moet hebben rondom de nieuwe wetgeving. Ook is er een specialist aanwezig die antwoord kan geven op specifieke vragen. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze avond.

Wethouder Gosse Hiemstra: “Vanuit sportbonden en landelijke koepelorganisaties worden veel verenigingen en stichtingen ondersteund in deze opgave. Toch blijkt dat veel verenigings- en stichtingsbesturen graag wat extra ondersteuning willen en met vragen zitten. Daarom komen wij in actie.”

Waar en wanneer

Dinsdag 22 mei om 19.30 uur
Locatie: Raadszaal gemeentehuis Raalte, Zwolsestraat 16.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 1 mei, door een mail te sturen aan info@raalteruitdaging.nl.
Voor meer informatie en vragen is Henny Zomer, manager Raalter Uitdaging bereikbaar via 06-23 44 71 10.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk