Cursus Politiek Actief

Benieuwd naar de gemeente(politiek)? Doe gratis mee met de cursus Politiek Actief

Altijd al meer willen weten over de gemeente en politiek? Doe dan mee met de gratis cursus Politiek Actief van de gemeente Raalte. De cursus is wekelijks en start op 8 juni. De cursus eindigt op 6 juli met een gemeenteraadsvergadering. Burgemeester Martijn Dadema: “Of het nu voor de gemeenteraad is, een politieke partij, een adviesraad of het bestuur van een vereniging. Met deze cursus maken we je graag enthousiast voor de politiek.”

De cursus Politiek Actief is voor inwoners die benieuwd zijn naar de gang van zaken binnen een gemeente en de lokale politiek. Daarnaast is de cursus voor inwoners die overwegen zelf politiek actief te worden. Dit is namelijk hét moment om in actie te komen, omdat de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2022 zijn en kandidaatstelling via een politieke partij verloopt. De gemeente Raalte hoopt op een diverse groep deelnemers: jong, oud, man, vrouw, mensen met een beperking en inwoners met een migratieachtergrond.

De cursus Politiek Actief

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Bij elke bijeenkomst zijn er gastsprekers aanwezig. Op de eerste avond draait het om kennismaken met elkaar en de gemeente. Hier is de burgemeester te gast. De tweede avond staat in het teken van ‘hoe werkt de gemeente’ en ‘actief in de politiek’. Op de derde avond staat speeddaten met raadsleden op het programma, waarin je hen kunt vragen waarom ze gemeenteraadslid zijn geworden, waarom ze voor hun partij hebben gekozen en hoe ze zich hebben voorbereid op hun raadslidmaatschap. Op de vierde avond leer je debatteren. De laatste avond wordt een gemeenteraadsvergadering bijgewoond.

Meer weten?

De cursus wordt georganiseerd samen met de gemeente Olst-Wijhe en ProDemos. Kijk voor meer informatie over de cursus Politiek Actief voor de gemeente op www.raalte.nl/politiekactief Twijfel je of het iets voor jou is? Neem dan contact op met de griffie via griffie@raalte.nl of door te bellen naar Truus Klein Wolterink (0572 347 617).

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk