Dag van de gewone Nederlander

We hebben in Nederland anno 2022 overal aandacht voor van alles en nog wat is er geld en wordt een dag in het jaar gereserveerd. Voor veel mensen en problemen is dat ook goed en noodzakelijk.

De inwoners die we tegenwoordig vergeten zijn de gewone mannen en vrouwen in ons land. Zij die tegen een minimum of modaal inkomen elke dag weer naar hun werk gaan in de fabriek in de bouw de zorg de schoonmaak of zorgen voor ons dagelijks voedsel.

Inwoners die voor geen enkel extraatje in aanmerking komen omdat ze net iets meer dan het minimum verdienen. De man of vrouw die zich heel zijn leven inzet voor de samenleving en altijd keurig belasting heeft betaald aan de bv Nederland.

De gewone man of vrouw die zich scheel betaald aan de energie rekening omdat de woningcorporatie zijn of haar woning nog niet heeft geïsoleerd. De eigenaar van een eenvoudige koopwoning die geen geld kan vrijmaken om zijn woning te isoleren omdat de dagelijkse kosten al maar oplopen.

We bestempelen elk probleem tot een crises en er wordt geld voor gevonden. Alleen nu de gewone Nederlander in de problemen komt die altijd keurig alle belastingen en heffingen heeft betaald. Die krijgt nu totaal  de aandacht en waardering die hij of zij verdient van Haagse politici.

Niemand die leiderschap toont met concrete voorstellen komt voor al die Nederlanders die er voor gezorgd hebben dat  de gezondheidszorg in Nederland op hoog niveau is gekomen ouderen verzorgd worden alles wordt schoongemaakt. We altijd kunnen beschikken over voldoende goed en veilig voedsel enz. enz.

Kan niet waar zijn dat er nu niemand opstaat om er voor te zorgen dat de inwoners hun rekeningen en boodschappen kunnen blijven betalen. Het is aan de lokale politiek om op korte termijn duidelijke signalen af te geven richting den Haag dat er op korte termijn leiderschap moet worden getoond. Dat betekend duidelijke keuzes maken zodat mensen die nu getroffen worden door een opeen stapeling van kosten worden gecompenseerd.

Dit zijn de inwoners die bij de mensen die bij de bestuurders in den Haag amper in beeld zijn. Vaak geen idee heeft wat het met mensen doet als ze dagelijks grote financiële zorgen hebben en hun toekomst ongewis is.

Laten we als lokale politiek den Haag waker schudden het is voor heel veel gewone Nederlanders al vijf over twaalf. We moeten den haag duidelijk maken dat er op zeer korte termijn concrete maatregelen nodig zijn zodat de gewone Nederlander de winter zijn rekeningen en boodschappen kan betalen. Waar een politieke wil is er ook een weg.

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk