De Horizon van Raalte in 2040

De Horizon van Raalte in 2040

Kom op 2 oktober: een avond met vergezichten. 

Hoe ziet de horizon van onze gemeente er in 2040 uit? Deze vraag beantwoorden 115 visiemakers samen met de gemeente. Er is een eerste beeld ontstaan over de toekomst van het buitengebied, bestaande wijken en onze positie in de regio. We zijn erg benieuwd naar jouw reactie hierop. Kom op woensdagavond 2 oktober om 19.00 uur naar het HOFtheater. Help ons om het toekomstbeeld te verrijken. En er is meer. We zorgen voor een avond die boeit. Dus ben jij erbij? Boek je gratis ticket via  http://raalte.nl/2040

Hoe ziet mijn avond er uit?

Jij kiest net als bij een festival zelf hoe jouw avond er uit ziet. En er is iets te kiezen. Je maakt in ieder geval kennis met de concept toekomstbeelden en kunt in gesprek met visiemakers je mening geven.

Daarna bepaal jij hoe je avond er uit ziet. Je kunt ervoor kiezen om op een aantal thema’s te verdiepen of te ontdekken hoe de praktijk er in de toekomst uit ziet. Dus kruip jij in de huid van een ondernemer, raadslid of kritische buurman of zet je je denkkracht in bij innovatiesessies over thema’s als het boerenbedrijf van de toekomst?

Van geïnteresseerde inwoners, tot experts in de leefomgeving, iedereen is van harte welkom!  We starten om 19.00 uur en sluiten rond 21.30 uur af. Ga voor tickets naar   http://raalte.nl/2040

 

Waar gaat de visie over?

De toekomstbeelden op drie belangrijke opgaven in de leefomgeving staan centraal. De eerste gaat over het buitengebied. Daar willen we van alles; ruimte voor boeren, ruimte om duurzame energie op te wekken, maar ook ruimte voor toerisme, ondernemen én wonen. En dat brengt een andere dynamiek: hoe gaan we hier mee om?

 

“Ik wil hier gewoon prettig kunnen blijven wonen!”, dat hoorden we het vaakst. Maar veel wijken zijn al zeker 40 jaar oud. We staan ook voor grote klimaat en energie-uitdagingen. Hoe houden we onze wijken en dorpen toch leefbaar, sociaal sterk en levensloopbestendig?

 

En het laatste thema zijn de voorzieningen in onze gemeente en de positie in de regio. Wie zijn we en welke kansen willen we benutten als het gaat om leven, werken, ondernemen en recreëren in onze gemeente?

 

De Horizon Raalte 2040 is een belangrijk onderdeel van de nieuwe Omgevingsvisie van de gemeente Raalte. De opbrengst van deze avond nemen we mee om te komen tot de Omgevingsvisie die uiteindelijk door gemeenteraad wordt vastgesteld.

 

Meer weten en aanmelden? Ga naar raalte.nl/2040

Interessant? Deel het direct met uw netwerk