De partij

Onze doelstelling:

Wij behartigen de belangen van de inwoners van de gemeente Raalte. De inwoners van de gemeente Raalte staan bij ons centraal. Het vergroten van de invloed en betrokkenheid van de inwoners bij het besturen van de gemeente is onze belangrijkste doelstelling.

Wilt u meepraten? Wilt u iets met ons delen? Dit kan via het contactformulier op deze site of via een persoonlijke inbreng tijdens onze fractievergadering.

De fractie GemeenteBelangen vergadert vrijwel elke week op de dinsdagavond (openbaar).

Gemeentebelangen weet de KERN te raken

Het is een slogan die je op meerdere manieren kunt uitleggen en dat is ook precies de bedoeling.

Allereerst geeft het weer dat Gemeentebelangen een partij is die zijn boodschap luid en duidelijk verkondigt. Geen wollig en overbodig taalgebruik, maar kort en krachtig een verhaal met argumenten voor het voetlicht brengen. Dat is de wijze waarop we al ruim veertig jaar lokaal te werk gaan nadat Gemeentebelangen is ontstaan uit een groep kritische inwoners die zich verenigden in KOM (Kijk Op Morgen). Nog steeds zijn we een politieke partij met kritische en zelfbewuste inwoners van alle gezindten die samen met de inwoners beleid wil maken.

Ten tweede kun je stellen dat Gemeentebelangen altijd z’n voelsprieten heeft uitstaan. We durven hardop te zeggen dat we weten wat er leeft en speelt in de kernen. Dat betekent echter niet dat we ons vanuit de ivoren toren willen uitspreken over één van de kernen. Integendeel, we gaan graag het gesprek aan met onze plaatsgenoten. We nemen de ideeën, tips en kritieken in ons op, bespreken het intern en komen vervolgens met de meest pragmatische oplossing. Dat is ook een manier waarmee we de KERN weten te raken.

Tot slot kun je stellen dat Gemeentebelangen de KERN weet te raken door met een sterke en afgewogen kandidatenlijst de verkiezingen in te gaan. Iedere kern en ook het buitengebied weet zich vertegenwoordigd door een sterke kandidaat. Of dat nu iemand is die al jaren deel uitmaakt van de gemeenteraad of iemand die net heeft aangetoond over politieke ambities te beschikken!

Tegelijk met de mooie slogan ‘Gemeentebelangen weet de KERN te raken’ hebben we gemeend ook het logo van onze partij te moeten veranderen. Ons nieuwe logo wordt gekenmerkt door frisse kleuren en de twee belangrijkste zaken komen er in terug: de kernen en de inwoners!

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk