Definitief besluit AZC

Raalte zegt  ja tegen komst azc

Start met 700 vluchtelingen met mogelijke uitbreiding tot 950 na één jaar           

 Vluchtelingen

De gemeenteraad heeft vanavond groen licht gegeven voor de komst van het AZC op bedrijventerrein De Zegge VII. In eerste instantie worden 700 vluchtelingen opgevangen. Na één jaar wordt beoordeeld of de opvang uitgebreid wordt naar 950 opvangplaatsen. Burgemeester Martijn Dadema: ‘Na een bijzonder proces van maanden hebben we vanavond een belangrijk gezamenlijk besluit genomen! Nu kunnen we echt aan de slag met de realisatie van het AZC, zodat we daar vanaf begin volgend jaar 700 vluchtelingen kunnen opvangen.’

Mogelijke uitbreiding na één jaar

Vanaf het begin heeft de gemeente Raalte ingezet op de opvang van maximaal 950 vluchtelingen. De gemeenteraad heeft besloten om 700 vluchtelingen op te vangen en na één jaar te kijken of dit mogelijk uitgebreid kan worden naar 950. Het azc wordt in eerste instantie voor vijf jaar gevestigd. Daarna wordt bekeken of verlenging met maximaal vijf jaar mogelijk en wenselijk is.

Respectvol proces

Martijn Dadema: ‘Het is echt bijzonder om te zien hoe vanaf het eerste moment inwoners actief hebben meegedacht in de verschillende werkgroepen. Ook inwoners die liever een kleiner azc of een andere locatie hadden gezien hebben deelgenomen. Met veel respect voor elkaar zijn veel ideeën en thema’s uitvoerig besproken. Niet aan elke wens is tegemoet gekomen en ook daarover zijn we telkens eerlijk en transparant geweest. Het hele proces is goed verlopen. Daar kunnen we met z’n allen trots op zijn! Nu gaan we hard aan de slag om dit AZC te realiseren. We blijven in gesprek met omwonenden en bedrijven over de ontwikkelingen. De uitdaging is om het integratieproces voor de vluchtelingen verder vorm te geven. De inzet van inwoners, verenigingen, bedrijven is hiervoor van groot belang.”

Interessant? Deel het direct met uw netwerk