Dienstverlening huwelijken onder de loep

Tevreden bruidsparen in de gemeente Raalte

Als gemeente Raalte werken we continu aan het verbeteren van onze dienstverlening. Zo is ook de dienstverlening rondom het aangaan van een huwelijk of geregistreerd partnerschap onder de loep genomen. Wat bleek? De koppels waarderen deze dienst gemiddeld met een 8. Verbeterpunten zijn het eenvoudiger maken van het proces en het mogelijk maken om op afstand te kunnen betalen.

In een telefonische enquête zijn 36 bruidsparen bevraagd op hun ervaringen met de dienstverlening van de gemeente Raalte.

Zij gaven complimenten over de trouwambtenaren, de ruimte die er was voor de wensen van de verschillende bruidsparen en de duidelijke informatie op de website van de gemeente. Er waren natuurlijk ook verbeterpunten. We onderzoeken bijvoorbeeld of het mogelijk is om het huwelijk of geregistreerd partnerschap op afstand te kunnen betalen. Ook het verder vereenvoudigen van het proces is een aandachtspunt.

Over de ambitie in dienstverlening

Als gemeente is dienstverlening aan inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen de essentie van ons werk. De behoefte die zíj hebben is leidend in hoe wij onze diensten verlenen. Sterker nog: zij waarderen onze belangrijkste diensten in 2020 met minimaal een 8 en we zoeken constant naar hoe het beter kan. Deze ambitie is door de gemeenteraad in het voorjaar van 2018 vastgesteld.

Wilt u uw ervaring over onze dienstverlening met ons delen? Wij horen het graag! Neem contact met ons op via info@raalte.nl of bel met 0572 34 7799.

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk