Duidingsdebat verkiezingen en start informatieproces

Gisterenavond tijdens de raadsvergadering is de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Voor GemeenteBelangen zitten de volgende 7 fractieleden in de raad:

Irene Weertman-Halfwerk (Heino)

Jan Schokker (Heeten)

Jos Westenenk (Luttenberg)

Frank Niens (Raalte)

Mark Kampman (Nieuw Heeten)

Silvia Nikamp – Boksebeld (Mariënheem)

Monique Fidom – Wassen (Raalte)

 

Lijsttrekker Irene Weertman – Halfwerk kwam tijdens het duidingsdebat namens GemeenteBelangen met het volgende betoog:

“Allereerst willen wij alle raadsleden en in het bijzonder de nieuwe raadsleden hartelijk welkom heten en veel succes en plezier wensen voor de komende 4 jaar. Wij willen Burgerbelangen feliciteren met het behalen van een prachtig resultaat met een groei van 3 zetels. Daarnaast willen wij ook stilstaan bij het feit dat Lokaal Alternatief niet meer is teruggekomen wat betekent dat Egbert den Daas als goede volksvertegenwoordiger voor het dorp Heino en een politicus in hart en nieren de gemeenteraad heeft verlaten.

Voor het vervolg wil GemeenteBelangen graag een zo open en transparant mogelijk proces. Na contacten met alle fracties hebben we besloten om een onafhankelijke, informateur van buiten de gemeente te benaderen. Hier komen wij op korte termijn op terug. Wij verwachten dat deze informateur volgende week kan starten met de gesprekken.

Gemeentebelangen wil inzetten op een raadsbreed akkoord waarbij ook de samenleving wordt betrokken. De opgaven zijn groot en we moeten voortvarend te werk gaan. Hierbij willen wij wel aangeven dat we ons de komende tijd in een hele onzekere periode bevinden (vluchtelingen uit de Oekraïne, onzekerheid over het toekomen van landelijke middelen, wellicht zelfs bezuinigingen en de onzekerheid van Corona). Daarom willen wij in dit zo raadsbreed mogelijk en wendbaar akkoord ook ruimte geven voor onverwachte omstandigheden, zodat de raad dan ook de mogelijkheid heeft om keuzes te maken.

Gemeentebelangen vindt het belangrijk om hierbij inwoners, ambtenaren en de gemeenteraadsleden met elkaar te laten samenwerken. We zijn samen de gemeente! Dat betekent dat iedereen mee moet kunnen denken en praten over wat er in de gemeente gebeurt. Hierin zijn onze speerpunten belangrijk:

Woningbouw, Buitengebied, Klimaat en Duurzaamheid, Meedoen en Beleving

De gemeente zijn we met zijn allen! Dat betekent dat iedereen betrokken wordt en zich betrokken voelt.

GemeenteBelangen is bereid om voor de komende 4 jaar weer de bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen. En hoopt op een mooie samenwerking met de raad”.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk