Energie voor iedereen

Gemeente Raalte helpt inwoners met een laag inkomen te besparen op energiekosten

Armoede en schulden zijn een groeiend probleem in Nederland. Daar komt bij dat de prijzen van energie op dit moment hard stijgen. De gemeente Raalte heeft daarom besloten om mensen die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen. Met tips en overstapmogelijkheden op de site www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie helpt de gemeente haar inwoners te besparen op hun energiekosten.

Tegen schulden

Op deze manier wil de gemeente stappen zetten op het gebied van schuldenpreventie. Eén op de vijf Nederlandse huishoudens heeft namelijk te maken met risicovolle schulden. Daar komt bij dat in de huidige energiecrisis ook nog eens circa 650.000 huishoudens te maken hebben met energiearmoede. Zij kunnen hun energierekening niet of nauwelijks betalen en staan daardoor soms letterlijk in de kou. “Met Gezondverzekerd.nl – Goedkope energie kunnen we onze inwoners snel en makkelijk helpen om in veel gevallen te besparen op deze kosten”, vertelt wethouder Gerria Toeter.

Gezondverzekerd.nl – Goedkope energie

Voor de meeste inwoners met een vast energiecontract geldt dat ze deze het beste kunnen aanhouden. Maar vooral voor mensen met een variabel energiecontract kan het beter zijn om over te stappen van leverancier. Op de site www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie staat een aanbod van mogelijk goedkopere energiecontracten van een aantal geselecteerde energieleveranciers.

Voor duurzaamheid

Daar komt bij dat de geselecteerde energieleveranciers alleen groene stroom aanbieden. “Dit is in veel gevallen nog steeds de duurdere optie”, vertelt wethouder Gerria Toeter. “Als gemeente zetten we natuurlijk in op duurzaamheid. Door groene stroom tegen een scherp tarief aan te bieden, kunnen veel mensen eenvoudig overstappen op deze duurzamere optie.”

Interessant? Deel het direct met uw netwerk