Energieloket Salland start inloopspreekuur in Raalte

Hoe kan ik minder elektriciteit gebruiken? Wat doe ik aan vocht of schimmel in de woning? Klopt die offerte voor zonnepanelen? Is er subsidie beschikbaar? Ik wil duurzaam nieuwbouwen, maar waar moet ik beginnen? Dit zijn veel voorkomende vragen. Energieloket Salland gaat één keer per maand een inloopspreekuur houden om dit soort vragen te beantwoorden.

Energieloket Salland heeft al honderden huiseigenaren van gratis energiescans voorzien. In de buurtdorpen spreken de energievakmannen ook geregeld op bijeenkomsten van Plaatselijk Belangen. In Raalte ontbrak dit nog, daarom start het Energieloket Salland nu met een inloopspreekuur. Je kunt er terecht met al je vragen op het gebied van energie en binnenklimaat. Energievakmannen van het Energieloket zijn onafhankelijk en voorzien u graag van vakkundig antwoord op uw energievragen.

Jan Oostewechel is één van de vakmannen die je kunt aantreffen op het spreekuur. Hij heeft al jaren ervaring met het “Energiek Spreekuur” in Heeten. “Mensen komen echt met allerlei vragen: of ze nu zonnepanelen moeten kopen of dat ze beter nog even kunnen wachten, of we een offerte willen beoordelen, of een warmtepomp rendabel is, wat is goede ledverlichting en hoeveel ze daarmee besparen, hoe ze na goede isolatie het best kunnen ventileren. De vragen gaan echt alle kanten op.”

Jan Oostewechel merkt dat er veel behoefte is om het huis te verduurzamen, comfortabeler te wonen en de energierekening naar beneden te krijgen. Maar hij ervaart ook dat de mensen zo langzamerhand door de bomen het bos niet meer zien. “Wij houden bij ons advies dan ook altijd rekening met wat de mensen willen. Als energievakman zijn we bijvoorbeeld geen voor- of tegenstander van een warmtepomp, maar we weten wel of die functioneel is en wat de kosten en de baten zijn. Dan kun je zelf de keus maken. Zo denken we ook graag mee als je een huis gaat bouwen of verbouwen. We kunnen je de voor- en nadelen van eventuele keuzes uitleggen. We weten ook de weg naar verschillende subsidiepotjes.” Kortom: je kunt met al vragen over duurzaam wonen bij het inloopspreekuur terecht.

Inloopspreekuur
Wanneer: elke derde dinsdag van de maand
Waar: DeBuut, Zwanenwoerd 1
Tijdstip: vanaf 19.30 uur

Het eerste inloopspreekuur is op 21 januari. Het inloopspreekuur is gratis. De koffie staat klaar!

Kijk voor meer informatie over Energieloket Salland op Info

Interessant? Deel het direct met uw netwerk