Erik Schoenmakers

De top 12 van GemeenteBelangen. Wie zijn ze? Wat doen ze? Ze stellen zich graag aan u voor. Nummer 10 op de lijst is:

Erik Schoenmakers – Heino

Mijn naam is Erik Schoenmakers (1983). Ik ben geboren in Breda, maar op jonge leeftijd naar Raalte verhuisd waar ik ben opgegroeid. Samen met mijn vrouw Sanne en twee kinderen (Milan en Lieke) woon ik met heel veel plezier sinds 2019 in Heino. Voor ons betekent wonen in de gemeente Raalte, wonen in een fantastische streek in Nederland. We mogen met recht trots zijn op deze streek met haar natuur, cultuur en tradities. Hoe fijn is het dat we elkaar hier nog groeten op straat of naar elkaar omkijken wanneer dat nodig is. Kernwaarden die wat mij betreft hoog in het vaandel staan. Dit gevoel delen wij graag met anderen en daarom runnen wij als gezin sinds 2021 een Bed & Breakfast aan huis waar we onze gasten laten kennismaken met al het moois dat deze streek te bieden heeft.

Ik heb een verkeerskundige en logistieke achtergrond. In het dagelijks leven doe ik, als interim professional, verschillende klussen op het gebied Supply Chain Management. Ik haal er veel plezier uit om telkens nieuwe dingen te leren en mij te verdiepen in nieuwe onderwerpen. Mijn grote drijfveer daarbij is om mensen te verbinden en in de dagelijkse bezigheden het telkens weer iets beter te doen. Naast mijn werkzame leven besteed ik mijn tijd het liefst aan mijn gezin en ben ik graag actief bezig. Zo houd ik van voetballen en hardlopen en ben ik groot liefhebber van lange afstanden wandelen (hiking).

Sinds eind 2020 ben ik aangesloten bij Gemeente Belangen. Naast verschillende vrijwillige functies was ik op zoek naar een manier om mij breed in te kunnen zetten voor de gemeenschap en waar is dat beter mogelijk dan in de plaatselijke politiek? Ik vond in Gemeente Belangen een partij die ruim vertegenwoordigt is in de gemeente Raalte met veelzijdige mensen, heldere standpunten en een duidelijke visie. Politiek kan vaak moeilijk te begrijpen zijn, zeker voor buitenstaanders. Ik houd er dan ook van om de zaken simpel te houden zodat iedereen kan meepraten. Uiteindelijk is de politiek er voor de samenleving. Over het algemeen vind ik de meeste onderwerpen interessant, maar mijn voorkeur gaat uit naar Openbare Ruimte, Mobiliteit,  Zorg en Recreatie & Cultuur. Ik zou mezelf willen omschrijven als betrokken, sociaal en ondernemend en positief kritisch. Eigenschappen die ik zeker zal inzetten voor onze gemeente.

Erik: We zorgen voor een veilige en gezonde leefomgeving in landelijk en goed bereikbaar gebied, waarin we natuurlijk gastvrij zijn!

Wanneer u wilt weten wie de andere 30 kandidaten zijn op de lijst van GemeenteBelangen, kijk dan even op deze website.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk