Fietsers in het centrum van Raalte

In Raalte houden we rekening met elkaar, ook in het centrum van Raalte. Dit is een wandelgebied waar de fietser buiten openingstijden van de winkels welkom is. Het winkelend publiek en winkeliers ervaren dat er binnen openingstijden toch vaak gefietst wordt in het centrum. Dit zorgt voor overlast. Daarom roepen we inwoners op om niet te fietsen in het centrum. En heb je last van fietsers, spreek elkaar dan op een goede manier aan op dit gedrag. Tussen 11 juni en 23 juni wordt er ook extra toezicht gehouden op dit gedrag.

Met de fiets de korte route nemen via het centrum van Raalte of snel even naar die ene winkel. Het is voor velen herkenbaar en het lijkt niet zoveel kwaad te kunnen. Toch kan dit leiden tot vervelende situaties, met name voor ouders met kinderen of ouderen.

Om deze overlast aan te pakken gaat de gemeente Raalte samen met het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) en studenten van Landstede Zwolle aan de slag. Van dinsdag 11 juni tot en met zaterdag 23 juni wordt er op alle dagen dat de winkels open zijn intensief gesurveilleerd door de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en student-boa’s van Landstede. De actie wordt in het najaar herhaald.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk