Geef de vrijheid door

Aan wie geef jij de vrijheid door op 19 april?

Floor (15) en Claire (16), twee enthousiaste meiden uit Heeten, zijn dit jaar de ambassadeurs van de vrijheid! Samen met jonge ambassadeurs van andere gemeenten uit Overijssel geven zij de vrijheid door. Dit doen zijn in Raalte op donderdagavond 19 april vanaf 18.30 uur in de hal van het gemeentehuis. Jij geeft toch ook de vrijheid door?

Tijdens de bijeenkomst vertelt burgemeester Martijn Dadema wat voor hem vrijheid betekent en speelt de theatervoorstelling ANDERS|OM. Dit is een voorstelling over wat de oorlog heeft gedaan met de mens en wat de mens doet met de oorlog. Floor en Claire dragen een gedicht voor en gaan met de aanwezigen in gesprek over vrijheid. Floor en Claire: ‘Wij vinden het belangrijk om de Tweede wereldoorlog te blijven herdenken. Helaas is vrijheid ook in deze tijd voor veel mensen op de wereld niet vanzelfsprekend. Daarom staan wij stil bij de vrijheid die wij nu hebben en proberen wij op deze manier de vrijheid door te geven.’

Wat betekent vrijheid voor jou? Aan wie geef jij de vrijheid door? De ambassadeurs van de vrijheid nodigen jou van harte uit op donderdag 19 april. Je bent welkom vanaf 18.45 uur in de hal van het gemeentehuis in Raalte. Neem iemand mee aan wie jij de vrijheid door wilt geven. Bijvoorbeeld (klein)kinderen, buren, collega’s of vrienden!

Interessant? Deel het direct met uw netwerk