Gemeente plaatst bladbakken

Bladbakken klaar voor vallend blad

De eerste bomen beginnen te kleuren, een teken dat de herfst in aantocht is en de bladeren weer gaan vallen. Net als voorgaande jaren, worden binnen de kernen van de gemeente Raalte diverse bladbakken geplaatst. Volgende week begint de gemeente met het plaatsen van de bakken. In deze bladbakken kunnen inwoners overmatige hoeveelheden blad deponeren, dat van gemeentelijke bomen in hun tuin is gevallen. Buiten de bebouwde kom worden geen bladbakken geplaatst.

In de bladbakken mag alleen blad worden gegooid. De bakken worden waar nodig wekelijks geleegd. Als tijdens het legen blijkt dat er ook ander tuinafval in zit, wordt de bak op een ander moment leeggehaald. Het afval moet dan apart worden afgevoerd. Als dit bij een bepaalde bladbak vaker voorkomt, volgt een waarschuwing en wordt de bak verwijderd. Op deze plek komt volgende jaren dan ook geen bak meer.

Bladbakken blijven langer staan

Volgende week begint de gemeente met het plaatsen van de bakken. Voorgaande jaren werden de bakken vanaf half december voor het laatst geleegd en in verband met de feestdagen weggehaald. Dit jaar laat de gemeente de bladbakken langer staan, tot februari 2016. Aanleiding hiervoor is dat eikenbladeren later in het seizoen van de bomen vallen. Dit was voor diverse inwoners aanleiding om de gemeente te vragen of de bladbakken langer mochten blijven staan.

Meer weten over de locaties van de bladbakken? Kijk dan op Raalte

Interessant? Deel het direct met uw netwerk