Gemeente Raalte helpt woningeigenaren met energie besparen

De gemeente Raalte vindt het belangrijk om inwoners op weg te helpen met energie besparen en het verduurzamen van hun woning. Daarom start de gemeente, tegelijk met de gemeente Olst-Wijhe, een inkoopactie voor woningisolatie.

De inkoopactie is bedoeld voor alle woningeigenaren in Raalte. Omdat woningisolatie het meest loont bij oudere, nog minder goed geïsoleerde woningen, ontvangen woningeigenaren met een woning dat is gebouwd voor 1993 een brief over de actie.

Inkoopactie voor woningisolatie

De actie is opgezet door de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe, samen met het Duurzaam Bouwloket en regionale en lokale gecertificeerde isolatiebedrijven. De actie geldt voor één of meer van de volgende maatregelen: isolerend glas, dak-, spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie. Het voordeel van deze actie is een aanbod met een goede prijs-kwaliteitverhouding en samenwerking met regionale gecertificeerde bedrijven. De medewerkers van het Duurzaam Bouwloket brengen woningeigenaren die belangstelling hebben voor de inkoopactie in contact met het juiste isolatiebedrijf en bieden gratis en onafhankelijk advies, bijvoorbeeld bij het beoordelen van de offerte. Aanmelden is nog mogelijk tot 1 juni 2022.

Informatie over energie besparen en de inkoopactie is te vinden op www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-raalte. Via de website kunnen inwoners zich ook inschrijven voor een online informatieavond op maandag 11 en woensdag 13 april. Tijdens de informatiebijeenkomst vertelt een medewerker van Duurzaam Bouwloket onder meer over het isoleren van de woning, de isolatieactie en hoe het zit met subsidies en financieringsmogelijkheden.

Subsidie isoleren beschikbaar

Op dit moment is het isoleren van de woning extra interessant. De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt namelijk een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal twee energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd. De ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)’ is aan te vragen via www.rvo.nl. Benieuwd welke (subsidie)regelingen nog meer beschikbaar zijn? Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

 

Duurzaam Bouwloket

Zowel voor Raalte als voor Olst-Wijhe werkt het Duurzaam Bouwloket als gemeentelijk energieloket. Het is een landelijke organisatie die inwoners gratis en onafhankelijk advies geeft over het verduurzamen van hun woning.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk