Gemeente Raalte introduceert De VoorzieningenWijzer

Per 15 maart 2024 neemt Gemeente Raalte De VoorzieningenWijzer in gebruik. Deze digitale tool helpt inwoners bij gemeentelijke regelingen, toeslagen en het verminderen van vaste lasten. Het doel van dit initiatief is om inwoners de regelingen optimaal te laten benutten zodat hun financiële positie versterkt wordt.  

Link naar de VoorzieningenWijzer:

De VoorzieningenWijzer

Een handige tool voor iedereen

Zoals in bijna alle gemeentes, wordt er ook in Raalte onvoldoende gebruik gemaakt van de beschikbare toeslagen en financiële regelingen. Zo vraagt bijvoorbeeld meer dan de helft van de doelgroep de meedoenregeling 18+, een financiële bijdrage voor maatschappelijke deelname, niet aan. Dat kan allerlei oorzaken hebben: complexiteit, stress, niet weten waar te beginnen of schaamte bij het vragen van hulp. De VoorzieningenWijzer moet hier verandering in brengen. De online tool is er niet alleen voor de minima, maar kan door iedereen uit de gemeente gebruikt worden.

Hoe werkt het?
Via http://www.datgeldtvoormij.nl/raalte vult de inwoner de gegevens in die van toepassing zijn. Hierna doorloopt men een aantal stappen waarna er uiteindelijk een overzicht op maat uitrolt met daarin de gemeentelijke/landelijke regelingen, toeslagen, een passende zorgverzekering of energiecontract. Ook is het mogelijk om via Humanitas Raalte een persoonlijk adviesgesprek aan te vragen. Dit kan door te bellen met 06 48161070 of te mailen naar ta.raalte@humanitas.nl

Over De VoorzieningenWijzer

?De VoorzieningenWijzer wordt sinds 2016 succesvol ingezet door circa 75 gemeentes, woningcorporaties en welzijnsorganisaties. Samen hebben ze al meer dan 11.000 huishoudens geholpen aan een gemiddelde besparing van €500,- netto per jaar. De tool is zo gemaakt dat deze anoniem kan worden ingevuld en voor iedereen makkelijk te gebruiken is: ook voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of niet digitaal vaardig zijn.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk