Gemeente Raalte introduceert Service

Gemeente Raalte introduceert Service Vervoer Raalte

Op 1 januari 2017 stopt de Provincie Overijssel met de Regiotaxi. De gemeente Raalte start met een nieuw vervoerssysteem voor inwoners: Service Vervoer Raalte. Deze service is voor inwoners die gebruik maakten van de Regiotaxi via de Wmo en geldt voor de komende vier jaar. Op donderdag 22 december ondertekende wethouder Gosse Hiemstra in bijzijn van Marc Roescher van TCR Raalte het eerste deelnemerscertificaat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat verandert er?

Service Vervoer Raalte lijkt op het systeem van de Regiotaxi. Inwoners met een Wmo-pas met recht op vervoer, ontvangen in week 51 een nieuwe taxipas en begeleidende informatie. Reizigers in bezit van deze pas kunnen contact opnemen met een van de partijen die aangesloten is bij Service Vervoer Raalte. TCR Raalte is de eerste partij die bij Service Vervoer Raalte is aangesloten. Wethouder Gosse Hiemstra: “Ik ben blij dat TCR als lokale vervoerder de uitdaging aangaat om Wmo vervoer van hoge kwaliteit te leveren.” Marc Roescher, directeur TCR Vervoer: “Wij zijn zeer verheugd weer als WMO vervoerder te mogen optreden voor de gemeente Raalte.”  TCR Raalte is te bereiken op: 0900-8884(lokaal tarief). Reizigers kunnen ook online reserveren via www.svr.tcr.nl.

Eigen bijdrage

Voor Service Vervoer Raalte geldt, net als bij de Regiotaxi, een eigen bijdrage. Gebruikers van de pas hoeven deze bijdrage niet meer in de taxi te betalen. De klant geeft hiervoor een machtiging af. Dit is veiliger voor de reiziger en de taxichauffeur. De eigen bijdrage komt overeen met de kosten voor openbaar vervoer. Het nieuwe systeem is niet duurder dan het huidige.

Andere vervoerders

Aan Service Vervoer Raalte kunnen meerdere vervoersbedrijven meedoen, zodat de klant keuze heeft uit meerdere vervoerders. Op dit moment heeft de gemeente  alleen een contract met TCR Raalte. De gemeente Raalte nodigt andere vervoerders om ook deel te nemen. Informatie hierover is te verkrijgen bij de beleidsmedewerker Wmo van de gemeente Raalte,

Vragen?

Wij kunnen ons ook voorstellen dat klanten vragen hebben, wij willen deze vragen graag beantwoorden. De medewerkers van het Sociaal Loket zijn voor deze vragen telefonisch bereikbaar zijn iedere werkdag van 09.00 – 12.00 uur via telefoonnummer (0572) 347799. Per e-mail zijn zij bereikbaar via wmo@raalte.nl. De balie van het Sociaal Loket is geopend iedere maandag-, woensdag en vrijdagochtend van 09.00 – 12.00 uur. U kunt hier zonder afspraak terecht.

Tot slot kunt u deze informatie terugvinden op de website van de gemeente Raalte via www.raalte.nl/service-vervoer-raalte.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk