Gemeente Raalte plaatst komende week bladbakken

Bladbakken klaar voor vallend blad

De eerste bomen beginnen te kleuren en de bladeren gaan vallen. Net als vorig jaar plaatst de gemeente Raalte binnen de kernen op diverse locaties bladbakken. In deze bladbakken kunnen de inwoners blad van gemeentelijke bomen uit de particuliere tuinen deponeren. Buiten de bebouwde kommen plaatst de gemeente geen bladbakken.

bl

De regels

De bladbakken zijn alleen voor blad bedoeld. De bakken worden, als dat nodig is, iedere week geleegd. Als tijdens het legen blijkt dat er ook ander tuinafval in zit, moet de inhoud van die bladbak apart worden afgevoerd. Die bladbak wordt dan ook op een ander moment leeggehaald. Als dit bij een bepaalde bak vaker voorkomt, wordt deze bak na waarschuwing verwijderd en komt op deze plek ook de volgende jaren geen bak meer.

Plaatsen en weghalen

Het team Beheer en Onderhoud van de gemeente begint in week 42 met het plaatsen van de bakken en verwijdert de bakken vanaf de 2e helft van februari 2017.

Locaties van de bladbakken

Op de overzichten in de bijlage is te zien waar de bladbakken staan. Verzoeken om bladbakken op nieuwe locaties te plaatsen worden niet gehonoreerd.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk