Gemeente Raalte start onderzoek naar tevredenheid over dienstverlening

De gemeente Raalte start een onderzoek naar de klanttevredenheid over de gemeentelijke dienstverlening. Het onderzoek ‘Waar Staat je Gemeente’ is een landelijk onderzoek, waarin de gemeente wordt onderzocht op de gemeentelijke dienstverlening en thema’s als het woon- en leefklimaat, de relatie inwoner-gemeente, en zorg en welzijn. In de week van 7 december krijgen 3000 inwoners uit de gemeente Raalte een vragenlijst met een uitnodigingsbrief om deel te nemen aan het onderzoek. “Met dit onderzoek willen we onze prestaties als gemeente onderzoeken en vergelijken met andere gemeenten. De resultaten nemen we zeer serieus en gebruiken we om onze dienstverlening verder te verbeteren”, aldus burgemeester Martijn Dadema. Het onderzoek bestaat uit een schriftelijke vragenlijst, die de deelnemers ook digitaal kunnen invullen.

Aanleiding onderzoek

“In de ontwikkeling van de gemeente Raalte tot een gewaardeerd partner staat dienstverlening hoog in het vaandel”, geeft Dadema aan. “Jezelf constant verbeteren en open staan voor de feedback van onze inwoners zijn daarbij belangrijke onderdelen. Ik hoop dan ook dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen, zodat we een zo goed mogelijk beeld krijgen.”

Net als twee jaar geleden wordt ook opnieuw gekeken naar de tevredenheid van inwoners met het leven. “De coronacrisis maakt dat we in een bijzondere tijd leven. Veel mensen werken vanuit huis en het is een onzekere tijd. We zijn erg benieuwd hoe inwoners kijken naar het leven en hopen hieruit ook lessen te leren voor de aanpak van corona op gemeentelijk niveau.”

Vervolg en resultaten

Voor het onderzoek is een zogenaamde representatieve steekproef van 3000 inwoners getrokken om een betrouwbaar beeld neer te kunnen zetten. Dit betekent dat de adressen persoonlijk worden aangeschreven en anoniem worden verwerkt. De resultaten zijn naar verwachting begin januari bekend. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Moventem.

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk