GemeenteBelangen organiseert thema-avond over vitaal buitengebied

GemeenteBelangen organiseert op maandagavond 25 oktober een avond met als thema:

Toekomstbestendig en vitaal buitengebied.

Diverse gastsprekers trappen deze avond af:

  • Harry ten Have (Groenadviesbureau)
  • Brigit Keizer (Gemeente Raalte)
  • Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging)
  • Wout Wagenmans (wethouder gemeente Raalte)

Wat heeft onze gemeente in huis en wat is er extra nodig om het buitengebied toekomstbestendig en vitaal te houden? Het is landelijk vaak in het nieuws: er zijn teveel boerenbedrijven, te grote veestapels en dat moet vanuit Den Haag anders. Daarnaast krijgt de boer niet de prijs voor zijn product om zijn bedrijf rendabel te houden. Het boerenbedrijf zit in de knel. In hoeverre speelt dit in onze gemeente? Welke toekomst is er voor ons buitengebied?

GemeenteBelangen gaat op werkbezoek bij diverse bedrijven met uiteenlopende functies in ons buitengebied. Van de jonge ondernemer die het familiebedrijf voort wil zetten, een bedrijf dat onderzoek doet naar duurzame producten in de voedselindustrie tot een bezoek aan een boerenbedrijf dat van functie is veranderd. Wat zijn reële mogelijkheden en wat is het toekomstperspectief voor ons buitengebied?

Om 20.00 uur is er een avondbijeenkomst voor inwoners uit de gemeente Raalte. Wilt u meepraten op 25 oktober of hebt u vragen? U bent van harte welkom bij Brasserie Zwakenberg in Raalte. Inloop vanaf 19.30 uur. Wel dient u zich van tevoren aan te melden via deze website of de volgende link: Aanmelden   Dit kan tot woensdag 20 oktober.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk