GemeenteBelangen Raalte wil gemeentelijke sites verbeteren voor laaggeletterden

GemeenteBelangen Raalte heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W over de bruikbaarheid van de gemeentelijke websites door laaggeletterden. Die blijkt namelijk onvoldoende. Gezien steeds meer zaken gedigitaliseerd worden, lopen laaggeletterden op dit gebied tegen steeds meer problemen aan. Juist de gemeentelijke websites zijn voor deze mensen een belangrijke informatiebron.

GemeenteBelangen-raadslid Mark Kampman: “Afgelopen zaterdag was ik bij de provinciale ambassadeurs dag voor  laaggeletterden in Raalte. Een testpanel heeft bekeken hoe gebruiksvriendelijk de site van de gemeente Raalte en van de Kr8 van Raalte zijn voor laaggeletterden. Ik ben geschrokken van de resultaten: laaggeletterden kunnen simpele informatie zoals een telefoonnummer nauwelijks vinden, daarom roep ik het college op om hier mee aan de slag te gaan”.

Namens GemeenteBelangen heeft Mark daarom de volgende vragen aan het college gesteld:

  1. Bent u er van op de hoogte dat 2,5 miljoen Nederlanders moeite hebben met basisvaardigheden als lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden?
  2. Bent u er van op de hoogte dat laaggeletterden veel moeite hebben om digitale informatie te vinden?
  3. Bent u het er mee eens dat elke inwoner van de gemeente Raalte moet kunnen meedoen in de samenleving?
  4. Hoe gaat de gemeente Raalte er voor zorgen dat deze groep mensen hun benodigde informatie gemakkelijk via de gemeentelijke websites kunnen vinden?
Interessant? Deel het direct met uw netwerk