GemeenteBelangen stelt vragen over sluipverkeer Raarhoeksweg

GemeenteBelangen krijgt de laatste tijd signalen vanuit stichting Ivoor, waar onder andere Landstede, Zozijn, Trias en Koos zijn gehuisvest, over sluipverkeer en hardrijders op de Raarhoeksweg te Raalte.

Op de locatie van Ivoor worden diverse functies gebundeld, zo is er een woonaccommodatie voor mensen met een lichte tot ernstige beperking en is er een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. De oudercommissie van Koos heeft al eerder aan de bel getrokken betreffende de verkeerssituatie op de Raarhoeksweg. Deze route wordt vaak gebruikt door sluipverkeer dat kruispunt Bos wil ontwijken. Daarnaast wordt er vaak te hard gereden.

GemeenteBelangen vindt verkeersveiligheid erg belangrijk en wil, mede namens de ouders van kinderen die zelfstandig van en naar de BSO fietsen, aandacht vragen voor de situatie aan de Raarhoeksweg.

Namens GemeenteBelangen heeft Jan Schokker schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de mogelijkheden van het verminderen van sluipverkeer en het toepassen van verkeer remmende maatregelen op de Raarhoeksweg. Tevens is er gevraagd waarom de gemeente Raalte geen actie heeft ondernomen n.a.v. de handtekeningenactie en klachten van de oudercommissie van Koos. Met deze vragen hoopt GemeenteBelangen aandacht te krijgen van de Gemeente Raalte, zodat er actie ondernomen kan worden voor een veilige situatie op de Raarhoeksweg.

De Schriftelijke vragen zijn hier te lezen:  

Interessant? Deel het direct met uw netwerk