Gemeentepolis

Een voordelige zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen       

Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen een zorgverzekering afsluiten via de gemeente. Deze zorgverzekering biedt de gemeente aan in samenwerking met Salland Verzekeringen. De verzekering biedt een uitgebreide dekking tegen een voordelig tarief.

De gemeente betaalt in 2018 mee aan de zorgpremie. Hierdoor hoopt Raalte dat inwoners met een laag inkomen (tot 110% van de bijstandsnorm) een goede zorgverzekering afsluiten. “Op deze manier willen we ervoor zorgen dat iedereen een goede zorgverzekering heeft. Het vermijden van zorg in verband met te hoge kosten wordt zo voorkomen”, legt wethouder Jacques van Loevezijn uit. Vorig jaar deden al 450 mensen mee met de collectieve zorgverzekering.

Aanmelden
Aanmelden voor de verzekering van de gemeente kan via www.gezondverzekerd.nl. Na de aanmelding kan Salland de huidige zorgverzekering voor u opzeggen. Dit moet uiterlijk 31 december gebeuren. De nieuwe zorgverzekering gaat dan in op 1 januari 2018

Andere aanbieder
Inwoners die in 2017 via de gemeente een zorgverzekering bij Zilveren Kruis hadden, moeten extra opletten. Om aanspraak te blijven maken op de collectieve zorgverzekering is het nodig om over te stappen van Zilveren Kruis naar Salland Zorgverzekering. Ook dit kan via www.gezondverzekerd.nl.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk