Glasvezel in Salland

Doorbraak aanleg glasvezel buitengebied Salland

Het Rabobank Communication Infrastructure Fund (CIF) wil in de buitengebieden van Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Deventer, Hengelo, Haaksbergen, Enschede en Losser glasvezel aanleggen. De colleges van burgemeester en wethouders van de 9 gemeenten hebben op

16 februari 2016 positief besloten. Ze gaan akkoord met de randvoorwaarden en uitgangspunten die met CIF zijn overeengekomen rondom de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Wethouder Jacques van Loevezijn: ‘Breedbandinternet is ook van groot belang in het buitengebied, we zijn blij dat de aanleg hiervan in de gemeente Raalte nu van start kan gaan.’

Op woensdag 17 februari om 13.30 uur is voor de pers een gezamenlijk ‘proostmoment’ gepland in het Wapen van Wesepe, Ds. E. Kreikenlaan 8 in Wesepe. U bent van harte uitgenodigd.

In verschillende sectoren wordt het beschikbaar hebben van breedband internet steeds belangrijker. In onder meer de zorg, het onderwijs, bedrijven en de agrarische sector hebben steeds meer toepassingen goed werkend breedband nodig. CIF heeft de ambitie om de buitengebieden in grote delen van Overijssel te voorzien van glasvezel.

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van die gemeenten zijn in volle gang. De aanleg start als minstens de helft van de inwoners in het buitengebied diensten gaat afnemen via glasvezel. Omdat het gebied te groot is om in een keer aan te leggen, wordt per deelgebied de vraagbundeling en realisatie opgepakt. In veel gebieden wordt de vraagbundeling gedaan door CIF, ondersteund door het lokale glasvezel initiatief zoals SallandGlas, Vechtdal Breed en Twenteglas.

De gemeenten spelen bij de voorbereidingen een coördinerende en toetsende rol. Door gezamenlijk afspraken te maken met CIF als initiatiefnemer, wordt de uitrol van glasvezel in het buitengebied sterk vereenvoudigd.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk