Gosse Hiemstra trekt zich terug als wethouder

De heer Gosse Hiemstra ( CDA ) heeft vanmiddag tijdens een persconferentie aangegeven zich terug te trekken als kandidaat-wethouder van de gemeente Raalte.

Hieronder leest u zijn verklaring en de verklaringen van dhr. Hiemstra en het CDA

Dhr. Hiemstra:

Ik ben de afgelopen zes jaar met buitengewoon veel plezier wethouder geweest in de gemeente Raalte.

Ik heb mij met hart en ziel ingezet voor Raalte en haar inwoners en heel veel mooie dingen mogen doen.

Dus ik had ook de komende periode met heel veel plezier nog weer vier jaar wethouder willen zijn. En toch heb ik vandaag besloten om mijn kandidatuur in te trekken.

Door het ontstaan van een verstoorde werkrelatie met een medewerker van de gemeente Raalte heb ik alsnog het besluit genomen om mij niet beschikbaar te stellen.

Ondanks mijn pensioengerechtigde leeftijd wilde ik nog graag vier jaar voor de gemeente Raalte aan de slag. Omdat het mij zo veel plezier en voldoening geeft.

Door de verstoorde werkrelatie verdwijnt dat plezier in mijn werk en daarom heb ik er voor gekozen om nog voor de installatie dit besluit te nemen.

Het spijt mij voor het CDA, het huidige college en de coalitie dat ik op zo’n laat moment dit besluit heb genomen.

Ik wens het college, de raad en de ambtelijke organisatie alle goeds voor de toekomst.


CDA Raalte:

De fractie van het CDA Raalte deelt mee dat de installatie van kandidaat-wethouder dhr. Hiemstra vandaag helaas niet kan doorgaan.

De heer Gosse Hiemstra heeft aangegeven dat hij terugtreedt als kandidaat-wethouder als gevolg van een verstoorde werkrelatie tussen dhr. Hiemstra en een werknemer van de gemeente Raalte.

Wij respecteren zijn besluit en kijken terug op 6 jaren van samenwerking waarbij hij veel voor CDA en voor de gemeente Raalte heeft betekend.

Fractievoorzitter

Guus Temmink

 

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk