Goudhaentje 2017

Online stembureau is open

Stem op het Goudhaentje 2017

Het online stembureau is open! Nieuw dit jaar is dat in december iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete finalist. Vanaf maandag 18 december  kunt u uw stem uitbrengen voor het Goudhaentje van 2017. Wie wordt de opvolger van Stichting Vrienden van de Tippe, winnaar van het Goudhaentje 2016? De genomineerden zijn inmiddels bekend. Het zijn Endona Heeten, Stichting LEF en Stichting Luttenberg Woont. Zij uit alle nominaties gekozen door juryleden Jos Alferink, Gert Nijhoff, Marja Eilert en Maaike Smeenk onder leiding van voorzitter burgemeester Martijn Dadema. De stem van het publiek weegt dit jaar even zwaar als het oordeel van de jury.

Het Goudhaentje is dé prijs voor een initiatief uit de Gemeente Raalte dat bijdraagt aan inwonersparticipatie. De drie genomineerden voldoen aan de voorwaarden voor nominatie: ze zorgen ervoor dat onze gemeente een nog betere plek wordt om te wonen en ze zijn onderscheidend en inspirerend. Jurylid Gert Nijhoff : “Endona Heeten is een vernieuwend initiatief, duurzaam en toekomstgericht. Het wordt gedragen door een hechte Sallandse gemeenschap.” Jurylid Jos Alferink zegt over Stichting LEF: “Een club mensen die zich op een inspirerende en sportieve manier inzet voor gezinnen waarin gezondheid niet meer vanzelfsprekend is.” Volgens jurylid Marja Eilert is Stichting Luttenberg Woont ook een goede kanshebber: “De Stichting zorgt voor zelfredzaamheid. Door wonen voor jong en oud te combineren wordt ook nog eens een sociaal isolement voorkomen.”

Stem uitbrengen

U kunt tot woensdag 3 januari 2018 online uw stem uitbrengen. Dat kan op www.raalte.nl/stem-op-het-goudhaentje-2017. De genomineerden stellen zich op deze pagina ook nog voor in een filmpje. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte op donderdag 4 januari 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt. Naast het felbegeerde beeldje, ontworpen door een lokale kunstenaar, sleept de winnaar ook een mooie cheque van €1000,- in de wacht. Het geld vormt een positieve impuls voor de ontwikkeling van het initiatief.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk