Goudhaentje 2018

Online stembureau is open

Stem op het Goudhaentje 2018

Het online stembureau is open! Vanaf maandag 17 december kan er gestemd worden op één van de drie finalisten voor het Goudhaentje 2018. Wie wordt de opvolger van Endona Heeten, winnaar van het Goudhaentje 2017?

Finalisten

De finalisten zijn inmiddels bekend. Het zijn de Plaskerk Raalte, Luttenberg 700 jaar en het Zelfregiecentrum Raalte. Zij zijn uit alle nominaties gekozen door juryleden Tamara Toering, Jan Viscaal, Sylvia van der Heide en Arnold Geerdink onder leiding van voorzitter burgemeester Martijn Dadema. De stem van het publiek weegt dit jaar even zwaar als het oordeel van de jury.

Prijzen

Het Goudhaentje is dé prijs voor een initiatief uit de Gemeente Raalte dat bijdraagt aan inwonersparticipatie. De winnaar gaat naar huis met een cheque van €1000,- en een trofee, ontworpen door een Marije Gies van Magies Glas. De initiatieven die op de tweede en derde plaats eindigen gaan naar huis met respectievelijk €500,- en €250,-. Het geld vormt een positieve impuls voor de ontwikkeling van de initiatieven.

Onderscheidend en inspirerend

De drie genomineerden voldoen aan de voorwaarden voor nominatie: ze zorgen ervoor dat onze gemeente een nog betere plek wordt om te wonen en ze zijn onderscheidend en inspirerend.

Jurylid Jan Viscaal: “De Plaskerk is een mooi voorbeeld van hoe je de kerk laagdrempelig kunt maken en hoe je een breed publiek aan kunt spreken. Zij hebben dit rondom de restauratie van de fresco’s op een mooie manier aangepakt.”. Sylvia van der Heide: “Het Zelfregiecentrum vind ik een mooie kanshebber, omdat ze openstaan voor de hele gemeenschap, maar tegelijkertijd ruimte bieden aan een kwetsbare doelgroep. Volgens jurylid Arnold Geerdink is ook Luttenberg 700 jaar een goede kanshebber: ‘Er is ontzettend veel werk verzet door het hele dorp, met een prachtig resultaat, waarvan ook de komende jaren nog de vruchten worden geplukt.”

Stem uitbrengen

U kunt tot woensdag 2 januari 2018 online uw stem uitbrengen. Dat kan op www.raalte.nl/goudhaentje. De genomineerden stellen zich op deze pagina ook voor in een filmpje. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte op donderdag 3 januari 2019 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk