Gratis bomen actie – Groen Samen Doen weken

Laatste kans op een gratis boom of struik

Wie nog een gratis boom of struik wil, moet er deze week snel bij zijn. De Groen Samen Doen actieweken van de gemeente Raalte zijn namelijk een groot succes. Al meer dan 2400 gratis bomen en struiken zijn aangevraagd en meer dan 11.500 tegels gratis opgehaald of gestort. Er zijn nog een paar honderd bomen en struiken beschikbaar. Aanvragen kan nog tot uiterlijk donderdag 4 november 16.00 uur. Zaterdag 6 november is de laatste ophaaldag bij de groenwinkels. 

De inwoners van de gemeente Raalte kunnen bij de deelnemende groenwinkels kiezen uit een appel- of perenboom en een combinatie van een vlierbessen- en blauwe bosbessenstruik. Vooral de bomen zijn populair, maar voor mensen met een wat kleinere tuin zijn de struiken juist een uitkomst. Dus vraag een boom of struik aan en maak samen met heel veel andere inwoners de gemeente Raalte groener!

Doe ook mee aan een van de andere acties!

Naast het aanvragen van gratis bomen, lopen er nog drie leuke acties. Buren die de handen ineenslaan om de tuinen te vergroenen, kunnen een groenplan inleveren voor de Groenste Buren Challenge. Hiermee maken zij kans op de hoofdprijs van € 5.000,-. Of doe mee aan de fotowedstrijd. Stuur een mooie foto in van jouw groene tuin, balkon of regenwateroplossing. De top drie wint een nationale tuinbon. Ook rijdt de tegelophaalservice nog 2 woensdagen rond. Dus haal de tegels uit de tuin, plaats er gras, bomen, bloemen of struiken voor terug en meld de tegels aan voor de tegelophaalservice.

Meer informatie, aanmeldformulieren en alle spelregels vind je op www.raalte.nl/groensamendoen

Interessant? Deel het direct met uw netwerk