Gratis pakket wasbare luiers

Win een gratis pakket wasbare luiers

Een jaar na de succesvolle pilot “Wasbare Luiers Raalte” geeft de gemeente Raalte het laatste pakket wasbare luiers weg. Dit pakket wordt overhandigd aan diegene die de beste reden kan bedenken om een gratis pakket wasbare luiers te mogen ontvangen voor zijn of haar kindje.

Maak kans op een gratis pakket wasbare luiers

Als afsluiting van de pilot ‘Wasbare Luiers Raalte’ wordt op 12 juli om 12.45 uur in het consultatiebureau in Raalte het laatste pakket wasbare luiers uitgereikt door wethouder Frank Niens. Wie kans wil maken op dit pakket wasbare luiers stuurt uiterlijk 30 juni a.s. een mail naar blijebillen@raalte.nl en vertelt waarom juist zijn of haar kindje dat laatste pakket wasbare luiers moet krijgen. De beste reden, de meest originele reactie of het leukste argument wordt beloond.

Pilot wasbare luiers Raalte

Ruim een jaar geleden hebben 23 jonge gezinnen en 2 kinderdagverblijven in de gemeente Raalte de wasbare luiers 8 weken lang getest. Met deze pilot wilde de gemeente Raalte meer bekendheid en vooral positieve beeldvorming rondom de wasbare luier: zachter voor de billen, bevordert het zindelijk worden, is uiteindelijk goedkoper dan wegwerpluiers én is tegelijk beter voor het milieu. De wasbare luier is een duurzaam alternatief gebleken voor wegwerpluiers; in de testperiode is ruim 2500 kilo aan afval bespaard! Na afloop van de pilot zijn 19 gezinnen enthousiast doorgegaan met het gebruik van de wasbare luiers. Tevreden over de afval- en kostenbesparing maar vooral ook de blije billen van hun kroost.

Met dit enthousiasme zijn ouders het afgelopen jaar aan de slag gegaan met het oprichten van een Luiertheek. Daarnaast hebben zij een folder gemaakt over de wasbare luier die door verschillende organisaties wordt verspreid.

Meer weten?

Interesse in wasbare luiers, maar nog niet overtuigd? Probeer deze  luiers gratis uit via de Luiertheek en stuur een mail aan luiertheekblijebillen@gmail.com. Ouders die zelf ervaring hebben met wasbaar luieren helpen je daar op weg. Zie voor meer informatie www.raalte.nl/blijebillen.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk