Gratis zelftesten

Gemeente Raalte stelt gratis corona zelftest beschikbaar voor inwoners met laag inkomen

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, adviseert de Rijksoverheid burgers in bepaalde situaties gebruik te maken van een zelftest. Bijvoorbeeld voordat zij naar werk of op bezoek gaan. Zelftesten zijn te koop bij de apotheek, drogist of supermarkt. Echter, voor gezinnen met een laag inkomen kan het aanschaffen van zelftesten financieel een forse opgave zijn. Daarom stelt de gemeente Raalte, in samenwerking met Humanitas Raalte en Leergeld Salland, gratis zelftesten ter beschikking aan inwoners met een laag inkomen.

Afhalen op afspraak

Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen zelftesten afhalen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bij Humanitas en Leergeld in Raalte. Maak hiervoor eerst telefonisch een afspraak via het telefoonnummer 0648161070. Humanitas Raalte is gevestigd in buurtcentrum De Buut, Zwanenwoerd 1a in Raalte.

Gebruik zelftest

Een zelftest is een coronatest die inwoners zelf thuis kunnen gebruiken. Wanneer u (nog) geen klachten heeft, maar veilig naar school of werk wilt gaan, is het aan te raden om eerst een corona zelftest te doen. Heeft u corona-gerelateerde klachten? Gebruik dan een zelftest of maak een testafspraak bij de GGD. Dit kan via 0800 – 12 02 (7 dagen per week 8 – 20 uur) of op www.coronatest.nl. Is de zelftest positief? Maak dan een afspraak bij de GGD om de uitslag te bevestigen. Kijk voor meer informatie over het gebruik van zelftesten op de website van de Rijksoverheid.

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk