Haarman wil punt zetten achter stortgat-affaire

RAALTE – Het einde van de zogenaamde stortgat-affaire lijkt in zicht. Nadat het Gerechtshof hem volledig in het gelijk stelde, was de weg vrij voor Ben Haarman om een aansprakelijkheidsprocedure te beginnen tegen de gemeente Raalte. De oud- (CDA) wethouder heeft echter besloten om dit niet te doen. “Het gevecht dat de gemeente in 2012 met mij is aangegaan, is erg belastend geweest. Financieel maar zeker ook emotioneel. Ik voel nu een sterke behoefte om de hele kwestie achter me te laten.”

Nadat het Gerechtshof zijn eindoordeel uitsprak, heeft Haarman de gemeente Raalte eerst nog wel uitgenodigd voor een gesprek om te praten over de schade die is aangericht door de ernstige beschuldigingen aan zijn persoon. Een formele stap  waarop de gemeente afwijzend heeft gereageerd. “Erg teleurstellend”, geeft Haarman aan. “Ik had gehoopt op excuses van de gemeente. En dat men zou uitspreken dat ik langere tijd ten onrechte als leugenaar aan de schandpaal ben genageld.”

De oud-wethouder heeft zich in zijn beslissing om te stoppen met de aansprakelijkheidsprocedure laten leiden door zijn eigen gevoel, maar zeker ook door de publieke opinie. “In reacties van plaatsgenoten, zowel via de krant als in het dagelijks leven, merk ik dat men klaar is met de stortgat-affaire. Het heeft al teveel geld gekost en geen enkele Raaltenaar zit er op te wachten om in de komende jaren via de gemeentelijke belastingen opnieuw te moeten bijdragen.”

Wat Haarman betreft, is deze verklaring de laatste van zijn hand die betrekking heeft op de stortgat-affaire. “Natuurlijk is mijn eer en goede naam beschadigd, maar het is tijd om er een punt achter te zetten. Ik wil en moet verder met mijn leven waarin ik me gelukkig met heel veel mooie en positieve dingen kan bezighouden.”

Interessant? Deel het direct met uw netwerk