Herdenken en gedenken

Herdenken en gedenken met schooljeugd uit Heino

Vrijdag 10 april a.s. gaat een aantal Veteranen op pad met leerlingen uit groep 8 van basisschool De Gouden Emmer uit Heino. Een paar weken geleden is burgemeester Martijn Dadema op bezoek geweest bij deze leerlingen. Samen hebben zij een vervolg gegeven aan het project ‘WO II’ dat dit schooljaar op het lesrooster staat.

Programma 10 april

Op 10 april wordt een route gefietst langs de oorlogsmonumenten. De route start om 9.00 uur vanaf het gemeentehuis en gaat naar de Joodse Begraafplaats, de voormalige synagoge, het Indië – Nieuw Guinea monument en als laatste het WO II monument.

Rond 10.45 uur start het programma in de raadzaal. Dan wordt ruim de tijd genomen vragen te stellen aan de aanwezige Veteranen. Ook verzorgt het Historisch Centrum Overijssel een presentatie.

Aan het einde van deze bijeenkomst wordt de jeugdburgemeester van Raalte officieel geïnstalleerd door het bestuur van Oranjevereniging Raalte.

4 mei

Op 4 mei is een delegatie van de leerlingen uit Heino, waaronder de jeugdburgemeester, aanwezig bij de Dodenherdenking in Raalte.

Elk jaar werken basisscholen met veel enthousiasme en respect mee aan het project ‘Herdenken en Gedenken’. Het blijven vertellen van met name de eigen ervaringen van de Veteranen maakt veel indruk bij de leerlingen. Belangrijk daarbij is ook dat de leerlingen antwoord krijgen op de vraag waarom het belangrijk is om op 4 mei de oorlogsslachtoffers te herdenken en op 5 mei onze bevrijders te bedanken.

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk