Hoe gaan we samen aardgasvrij in de gemeente Raalte? Denk mee!

Op dit moment worden veel Nederlandse woningen nog verwarmd met aardgas. Hierbij komt veel CO2-uitstoot vrij. Om klimaatverandering tegen te gaan, hebben we afgesproken over te stappen naar andere, duurzamere energiebronnen. Het Rijk heeft als doel gesteld dat alle woningen en andere gebouwen in 2050 aardgasvrij zijn. Hoe pakken we dit in de gemeente Raalte aan? En wat vinden we daarbij belangrijk? Denk mee en vul de vragenlijst in op http://www.raalte.nl/aardgasvrij

Wethouder Frank Niens: “We staan in de gemeente Raalte, net als in heel Nederland, voor een grote opgave. Hoe we van het aardgas afgaan en wat een betaalbaar alternatief is, is een hele puzzel. Als gemeente hebben we dan ook nog niet alle antwoorden. Om die reden doen we de komende tijd veel onderzoek en vragen we ook u om mee te denken.”

Vragenlijst
U kunt de online vragenlijst tot en met woensdag 23 september invullen. Dit neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst? Neem dan contact op met onderzoeksbureau Citisens voor het aanvragen van een papieren enquête. Zij zijn op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 75 75 755 (gratis).

Stap voor stap
De uitkomsten van de vragenlijst worden meegenomen bij het opstellen van een Warmtevisie. In dit plan staat beschreven wanneer een wijk of dorpskern van het aardgas af gaat en welk alternatief voor aardgas het beste past. De beste oplossing is per wijk verschillend en hangt onder andere van de warmtevraag en technische mogelijkheden af. De gemeente stelt de Warmtevisie in 2021 vast.

We werken graag samen aan een aardgasvrije gemeente. Dit doen we met inwoners, ondernemers, SallandWonen, Enexis en andere partners die betrokken zijn bij overgang naar duurzame energiebronnen. Op de http://www.raalte.nl/aardgasvrij houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Heeft u vragen of een goed idee? Laat het ons via de bovengenoemde link weten, want samen kunnen we duurzame stappen zetten.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk