In memoriam Henk Woertman

Afscheid van Henk,

Deze week ontvingen we het bericht dat onze Henk op 81 jarige leeftijd is overleden. Henk stond in zijn hele doen en laten letterlijk voor onze gemeentelijke belangen. Hij was een maatschappelijk zeer betrokken inwoner van de gemeente Raalte. Al in 1970 zag hij dat politiek Raalte een nieuwe frisse wind nodig had. Zo nam hij met anderen het initiatief tot de partij KOM (Kijk Op Morgen) die sindsdien ook zijn steentje bijdroeg in de raad. Henk bleef altijd de man op de achtergrond als lid of bestuurslid. Iedere vier jaar was hij degene die er voor zorgde dat onze verkiezingsposters de hele campagnetijd smetteloos op alle borden bleven hangen.

Ook stond hij in 1985 klaar om een met nieuw elan vorm te geven aan GemeenteBelangen. De combinatie van oude wijze KOM bestuurders en frisse jonge Raaltenaren  leidde er mede door zijn inzet toe dat GemeenteBelangen een niet meer weg te denken bestuurderspartij werd.

Henk zorgde zeker de eerste decennia voor de altijd positief kritische blik in onze maandelijkse vergaderingen. Zijn enorme inzet werd in de jaren 90 al gewaardeerd door hem als eerste het erelidmaatschap van GemeenteBelangen toe te kennen.

Tot onze spijt heeft Henk de 50 jaar net niet vol mogen maken. We gaan Henk en zijn inbreng en inzet voor GemeenteBelangen enorm missen en wensen zijn familie alle sterkte bij het dragen van dit grote verlies.

Bestuur en leden van GemeenteBelangen Raalte

Interessant? Deel het direct met uw netwerk